"CHP'li bir isim Beştepe'ye gitti" iddiasıyla başlayan tartışmaları Posta Gazetesi Yazarı Nedim Şener CNN TÜRK'te değerlendirdi. Şener, konuyu hem gazetecilik hem de siyasetçiler açısından "facia" olarak yorumladı. "Bu haber bir operasyondur" diyen Şener, "Amaç, Kılıçdaroğlu'nun rakiplerini şimdiden 'Saray'ın adamı olarak yaftalamaktır" ifadelerini kullandı.
Nedim Şener'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:
- Bu işin arkasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda karşına aday olarak çıkacak kişileri daha olaylar netleşmeden 'Saray'ın adamı, Küliiye'nin adayı yaftalama amacı olduğu çok açık.
- Gazetecilik açısından ciddi bir facia. Gazetecilikteki 5N1K kuralının K'sı yani kim eksik. Öznesiz haber olmaz, gazetecilik kurtarılmalı.
- Haber yalan çıkarsa kaynak deşifre edilmeli.
- Rahmi Turan operasyon gazetecisi olduğunu gösterdi.
- CHP içinde böyle hainler olacağına inanmıyorum.
- Bu haber önce başka isimlere de servis edilmişti.
- Karşı aday olan Saray'ın adamı yaftası yiyecek.
- Kılıçdaroğlu'nun açıklaması (Ben şaşırmadım efendim, doğrudur.) beni çok şaşırttı, yalanlanan haberi doğruluyor. Kılıçdaroğlu aklındaki ismi açıklamalı.
- Haberi doğrulayanlar operasyonun parçasıdır.
- Böyle bir yalan üzerine iktidar inşa edilmez.
CNN TÜRK YOUTUBE KANALINA ABONE OL ➤
https://bit.ly/2LzuZ1H
➤TÜM PROGRAM İÇERİKLERİ İÇİN:
https://www.cnnturk.com/tv
➤
http://twitter.com/cnnturk
➤
https://twitter.com/cnnturkprogram
➤
https://www.facebook.com/cnnturk
➤
https://www.facebook.com/cnnturkprogr...
➤
https://www.instagram.com/cnnturk
➤
http://youtube.com/cnnturk
#Sondakika
#CNNTÜRK
#Haber